marți, 14 iunie 2011

Cât despre..

România. Oriunde mergi în ţară numai asta auzi: România e de căcat.

Păi frate, zi şi mie, ce vinovăţie are săraca ţară? Ce, e vina ei că drăguţii aceia din parlament/guvern n-au ce căuta acolo şi că (nu ştiu cum dracu fac) da bagă toţi banii în buzunar ca după să auzi numai plâsete că n-au destui bani să facă nu ştiu ce căcat. Da cum, cum? Când banii lor merg în vile, maşini, telefoane de ultimă generaţie, etc. 

Păi dacă japonezii (şi vorba aia, ei is la mama naibii în ocean) au reuşit să construiasca 500 de kilometri de autostradă în 13 zile(parcă aşa ceva era), noi de ce nu? Aaaa, da, că românii sunt leneşi şi nu sunt în stare să astupe nişte gropi (mai ales în oraşe, că pe dinafară parcă nu sunt chiar aşa de groaznice) şi că toţi merg pe principiul: Aşa-i în România, n-are nici un viitor. E de căcat, e jegoasă oamenii sunt inculţi, bla bla bla.

Bun, păi dacă oamenii sunt chiar aşa inculţi, cum mama naibii de vin americanii şi mai ştiu eu cine să "recruteze" tinerei de la noi pentru firmele lor (gen apple, blackberry, windows etc). Şii iar se aud plânsete că un sfert din populaţie(dacă nu mai mult) îi plecată dincolo. Dovadă, din nou, că românii au destulă minte încât să-şi facă un viitor în afară, că la noi n-ar prea conta. (păi dacă simpaticii aceia de "sus" nu ştiu decât să doarmă in post.... şi mai au şi salarii de te ... pe tine când auzi). 

Ei, şi mai înainte auzeam nişte comentarii de genul: facem multă şcoală şi o facem degeaba. Ba, uite că nu-i aşa. Că te trezeşti în mijlocul unei discuţii şi ăia vorbesc de integrale (da, am zis de matematică, nu de alta dar subiectu ăsta chiar mă depăşeşte, deci ştiu cum e) şi tu nu ştii cum să te mai ascunzi, că dacă te intreabă pe tine te faci de râs. Asta 1, şi 2, cââââââtttăă scoală faci mă? Că treci odată pe semestru acolo să poată să te încheie, că vezi tu, rămâi repetent şi e o ruşine, dar că treci cu un amărât de 5, nu e ruşinos deloc, nu?

Vina nu e a noastră, sau cel puţin a mea nu e. Şi nici a ta, sau a ta, sau.. a ta, oricare citeşti.Defapt, poate că e. Pentru că nimeni nu îndrăzneşte să facă nimic, ca să nu mai spun că noi votăm animalele alea(sau nu, că suntem din nou leneşi să ne ridicăm our sorry for my(our) ass din pat să merem la cea mai apropiată scoală). (eu nu, că abia fac 18 în câteva zile).



ps: nevoie de descărcare maximă.

9 comentarii:

  1. :)) la mine ai vazut ceva de Romania, dar nu am zis ca-i nicicum. cat despre invatamantul de aici / politicienii care dorm "la munca" nu vreau sa discut. e un subiect vast.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si la tine am vazut, dar uita-te pe face la mine, la poza cu tipul ala, la comentarii, pfuuu ! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. adevarul e ca noi toti suntem vinovati..

    RăspundețiȘtergere
  4. Woooa deci imi place articolu e genial si o sa iti spun exact de ce imi place si tot odata o sa incerc sa imi spun si eu oful in comentariu asta : deci imi place ca ai dat exemplu din matematica =))))))=))) acolo cu scoala m-ai facut sa fiu cel mai mandru om de la tine de pe blog in momentu de fata =))) si 2 - eu vreau sa imi explice cineva urmatoarea " problema existentiala " - de ce romanu cand e in Romania e cel mai mare imputit / jegos / flegmatic / profita de orice situatie ca sa insele si sa faca invarteli si cand iese in Europa e cel mai muncitor / cel mai manierat / si plin de intentii bune [ ma rog nu toti dar na :)) ]? :-?
    Si 3 - eu chiar cred ca Romania mai poate fi civilizata dar conditia e ca noi sa vrem sa devenim civilizati [ moooa ce cuvinte am in mine dupa 15 ore de lucru =))))) ]

    RăspundețiȘtergere
  5. @Andrei: ba, pai iti dai seama ca numa aia ce muncesc si in Romania ajung p-afara, ca doar nici un om nu ar fi asa idiot sa angajeze un lenes.
    da uita-te si tu cati cersetori sunt, chiar si tineri si asta de ce? ca animalele alea nu sunt in stare sa asigure un loc de munca, asta 1, si 2 din nou LENEA e prezenta si prefera tiganusii (ca de obicei is tinani) sa stea pa jos cu mana intinsa, ca deh, e mai simplu decat sa mearga sa lucre in constructii de exemplu..
    iti dai seama ca daca ar fi avut totusi o scoala, parca nu ar fi fost asa rau. dar cine sa asigure?

    RăspundețiȘtergere
  6. Părerile sunt împărţite in legătură cu declinul României..Şi personal şi eu cred că cea mai mare vină e a celor din guvern,care nu fac mai nimic în beneficiul ţării.
    Deşi cum spune Julie,e şi vina tuturor..De un an încoace cunosc multe persoane care chiar vor să trăiască în o ţară mai bună,care vor o schimbare...dar nimeni nu face nimic pentru asta.Cred ca asta e problema multora:nu au iniţiative,degeaba îşî doresc o schimbare dacă nu schimbă nimic.
    Nici eu nu am o părere bună despre ţară,mă simt ruşinată când mai aud o insultă la adresa ei.Schimb ceea ce pot,cel puţin în oraşul meu,dar mai mult nu pot face,nu am armele necesare.Să fiu sinceră,aş pleca cu o mare bucurie la facultate în altă ţară...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Chloe: fix asta ziceam si eu in postare :)
    ideea e ca toti au o parere proasta despre Romania, pentru ca asta e adevaru, insa toti ar trebuii sa se gandeasca.. se putea si mai rau, mult mai rau. :) si crede-ma, ca cei de afara nu au o parere asa de dizgratioasa despre noi/tara noastra. (bine, francezii / italieni se cam exclud ca pe acolo a fost plin de tigani si unde s-a ajuns.. )
    mandra nu prea sunt nici eu, da creca e mult mai bine romanca decat somaleza...

    RăspundețiȘtergere